De Werkmeester zet voor u en uw cliënten altijd een stap extra: Jobcoaching
home

Jobcoaching

Jobcoach

Jobcoaching, ook wel persoonlijke ondersteuning genoemd, wordt uitgevoerd door een jobcoach. Jobcoaching betekent de begeleiding van een (nieuwe) werknemer bij zijn of haar werkgever, of van werknemers die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen in hun huidige functie.

 

Een jobcoach behoort niet tot de organisatie waar de kandidaat komt te werken. Dit zorgt ervoor dat de jobcoach onafhankelijkheid bewaart en dat de afstand tegenover alle betrokken partijen wordt behouden. 

 

Wanneer kom je in aanmerking voor jobcoaching?

Als een kandidaat een WIA- of Wajong-uitkering ontvangt, dan kan hij of zij ondersteuning van een jobcoach krijgen om weer aan de slag te komen. De jobcoach stelt samen met de kandidaat een individueel begeleidings- en inwerkprogramma op welke wordt vast gelegd in een 'coachingsplan'. 

 

De jobcoach bewaakt afspraken tussen de kandidaat en de toekomstige werkgever en adviseert de werkleiding. Het uiteindelijke doel van de jobcoach is dat zijn kandidaat de baan geheel zelfstandig kan uitvoeren.

 

Doel jobcoaching

Jobcoaching kan verschillende doelen hebben. Zo kan het erop gericht zijn de (nieuwe) werknemer te laten wennen aan het werk en de (nieuwe) werkomgeving. Ook kan jobcoaching tot doel hebben het aanleren van de benodigde werknemersvaardigheden en/of het leren omgaan met de beperkingen van de werknemer in een werksituatie. Tevens kan het nodig zijn om de persoonlijke vaardigheden van de werknemer te doen vergroten en de communicatie en samenwerking met collega's en leidinggevende te verbeteren. Er kan ook sprake zijn van coaching naar werk. Dit houdt in dat de jobcoach de kandidaat actief ondersteunt bij het vinden van een passende baan. Dit kan de jobcoach doen door de kandidaat onder andere sollicitatie- en presentatievaardigheden bij te leren. Ook kan de jobcoach scholing inzetten met als doel het vergroten van de mogelijkheid van de kandidaat bij het vinden van een passende baan. Indien er een nieuwe baan is gevonden zal de jobcoach kijken of deze passend is. De jobcoach zal tevens de werkgever informeren over de eventuele aanpassingen en coaching.

 

Bekostiging

Jobcoaching wordt in de meeste gevallen betaald door het UWV WERKbedrijf. Deze organisatie is één van de opdrachtgevers van De Werkmeester. Zodra een kandidaat samen met de jobcoach een passende baan heeft gevonden, zal door middel van een re-integratieplan een traject worden aangevraagd bij het UWV. Na goedkeuring door het UWV kan het re-integratietraject van start gaan.

 

De Werkmeester werkt naast UWV WERKbedrijf in opdracht van gemeenten, sociale werkvoorzieningen, GGZ en reclassering- en verslavingszorg. Jobcoaching kan ook als product bij opdrachtgevers geoffreerd worden.

 

Aanvragen jobcoaching

Wanneer je interesse hebt in een jobcoach en graag ondersteuning wilt op je huidige werk, kun je contact opnemen met De Werkmeester.

Ga naar de KidsRights website!

De Werkmeester

Anne Frankplein 12

5122 CB Rijen

Tel. 0161 - 290 002

Fax 0161 - 290 001

K.v.K. Tilburg nr. 18066676

meer vestigingen >>>

 

 

 

 

naar disclaimer naar www.g-groep.nl